Nivel / Blog: Regulate smarter

Feilparkerings-appen slippes i Stavanger

Skrevet av Knut Solvig | May 10, 2022 5:26:59 AM
Delte elsparkesykler har blitt populært i Stavanger. De er et godt framkomstmiddel for folk med dårlig tid, samtidig som det er lettvint og lett tilgjengelig. Det er denne tilgjengeligheten som paradoksalt nok, gir el-sparkesyklene et dårlig omdømme. De blir ofte satt i fra seg på en dårlig måte, til hinder for andre brukere i byen. 

Nivel lanserer nå appen Feilparkering i Stavanger. Parking av elsparkesykler er et av de største problemene med denne nye transportformen. I Bergen har vi gjort byen i stand til å ha strenge parkeringsregler i sentrum, styrt av elektroniske gjerder - eller geofencing. Allikevel ser vi at det er stor forskjell på en god parkering og en dårlig parkering midt på fortauet, selv om begge kan se bra ut ut i fra GPS-plasseringen. 

Bergen har brukt feilparkeringsappen siden juni 2021. Engasjerte innbyggere har meldt inn hundrevis av feilparkerte elsparkesykler, og de fleste av utleieselskapene har fulgt godt opp.

Nå er det Stavanger sin tur. 

Feilparkeringsappen gir den enkelte innbygger muligheten til å rapportere inn feilparkerte el-sparkesykler. Den en rask og brukervennlig: Brukeren velger feilkategori, tar bilde, scanner qr-koden til sparkesykkelen og sender inn rapporten til et baksystem som deretter formidler rapporten til både operatører og kommunen. 

Dere rapporterer - operatørene fikser. Dette er en vinn-vinn situasjon for innbyggerne og byen. Sammen får vi tryggere, ryddigere og bedre gater i Stavanger kommune.

Kom å møt oss på stand under Nordic Edge Expo i Stavanger 10. og 11. mai 2022 for mer informasjon om appen. Den kan lastes ned både på iOS og Android.